Maakt gezond makkelijk!

Bij Hurom Benelux staan we achter onze producten, onze service en de klant. Mocht u om welke reden dan ook niet tevreden zijn met uw bestelling, aarzelt u dan niet en neem direct contact op met Hurom Benelux. Wij zullen u dan voorzien van een vergelijkbaar product of terugbetaling van uw aankoopbedrag. Je betaalt alleen de verzendkosten voor het retourneren van je bestelling.

Verzenden & Bezorgen

Voorraad

Bij elk product staat de actuele voorraadstatus weergegeven, deze informatie is afkomstig vanuit ons magazijn en wordt realtime bijgehouden.

iDeal

-

Als u niet thuis bent

Als u ten tijde van de eerste afleveringspoging niet thuis bent komt de postbode de volgende werkdag nog een keer, dit wordt kenbaar gemaakt met een briefje in uw brievenbus. Als u ten tijde van de tweede afleveringspoging ook niet aanwezig bent kunt u het pakket (binnen drie weken) afhalen bij het dichtstbijzijnde afhaalpunt, ook dit wordt kenbaar gemaakt met een briefje in uw brievenbus.
Heeft u bepaalde wensen, bijvoorbeeld een speciale dag waarop u de bestelling wilt ontvangen, kunt u dit kenbaar maken in het vak opmerkingen.

Zelf ophalen

Natuurlijk kunt u uw bestelling zelf ophalen, wel eerst graag telefonisch of via E-mail een afspraak maken.

Veel gestelde vragen over credit card betalingen

Waarom is er een verificatiecode?
Bij de verificatiecode (Card Validation Code) gaat het om het blokje met drie cijfers in het handtekeningenveld op de achterzijde van de creditcard.

Deze extra vraag verzekerd u ervan dat de kaartgegevens niet kunnen worden misbruikt, dit nummer wordt namelijk nooit ergens afgedrukt. Door de verificatiecode is het zeker dat de kopende persoon ook daadwerkelijk in het bezit is van de creditcard en niet alleen een afschrift of kaartnummer heeft. Daarom zijn de drie cijfers ook niet opgeslagen in de magneetstrip van de kaart en zijn deze ook niet in het creditcardnummer terug te vinden.

Wanneer wordt het geld van uw creditcard afgeschreven?
Nadat u uw gegevens heeft ingevoerd en op de knop "Versturen" heeft geklikt worden uw gegevens geverifieerd en wordt het bedrag van uw creditcardrekening naar onze rekening overgeboekt. De bestelling is hiermee in ons systeem verwerkt (dit duurt slechts enkele minuten).

Welke gegevens ontvangen wij omtrent uw bestelling?
Alleen de bank heeft toegang tot uw creditcardgegevens. Tijdens de transactie controleert Multisafepay uw kaartnummer, de verificatiecode en uw adres. Wij krijgen vervolgens van Multisafepay een elektronisch bericht of de bestelling kan worden uitgevoerd. Wanneer dit het geval is, krijgen wij de volgende gegevens:

  •     Naam
  •     Adres
  •     Telefoonnummer
  •     Besteld(e) artikel(en)


Deze gegevens worden vanzelfsprekend ook door ons vertrouwelijk behandeld.

BTW en heffingen

Geregistreerde bedrijven met een geldig BTW nummer uit de Europese Unie, met uitzondering van Nederland, hoeven geen Nederlandse BTW te betalen.

Voordat de bestelling geplaatst moet u eerst contact opnemen met Slowjuice.nl. Wij kunnen achteraf de factuur niet meer aanpassen.

Als het verzendadres buiten de Europese Unie is, moet u ook rekening houden met lokale regelingen. Invoerrechten, douanerechten of andere kosten, anders dan de verzendkosten zijn voor rekening van de klant. Neem contact op met uw lokale authoriteiten voordat u een bestelling plaatst. Slowjuice.nl kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor heffingen, belastingen, inbeslagname of welke andere overheidsmaatregel dan ook; directe of indirecte kosten hiermee verband houdend zullen niet vergoed worden en kunnen niet leiden tot enige andere claims.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Bestelling & Betaalmogelijkheden

Zelf overmaken

Wanneer u ervoor kiest om te betalen met vooruit betalen moet u het benodigde bedrag zelf op onze rekening overmaken. U ontvangt de betaalinstructies van onze betalingspartner per e-mail.

Belangrijk

Bij het overmaken van het bedrag vragen wij u in de omschrijving het betalingskenmerk te vermelden. Dit betalingskenmerk kunt u terugvinden in uw bevestigingsemail. Wanneer het betalingskenmerk niet of onjuist wordt overgenomen, kan uw betaling niet verwerkt worden. Houdt er rekening mee dat een overschrijving in de regel circa 2 tot 3 werkdagen duurt. Wij doen onze best om uw bestelling zo spoedig mogelijk te verwerken. Mocht u sneller willen bestellen dan adviseren wij u om te kiezen voor een andere betaalmethode.

Heeft u internetbankieren bij de ABN AMRO, Postbank, Fortis, SNS Bank of Rabobank?

Overweeg dan iDEAL, dit is een gratis betaalmethode waarbij u óók betaald via uw vertrouwde internetbankier-omgeving. Bij iDEAL weten we echter meteen of de betaling is goedgekeurd. Uw bestelling kan daarom direct verstuurd worden, mits deze voor 17:00 uur geplaatst is.

NL35 INGB 0007 1487 75 tnv Slowjuice.nl

Rembours

Wanneer u liever niet vooraf betaalt is er de mogelijkheid om aan de deur te betalen onder rembours. U betaalt de vervoerder bij ontvangst van uw zending.

Er wordt 23,50 extra kosten berekend.

Belangrijk

  • Het is niet mogelijk om aan de deur te pinnen. Zorg er dus voor dat u voldoende contant geld heeft om het bedrag te kunnen voldoen.
  • Rembours is alleen mogelijk tot een maximaal totaal bedrag van € 500,-

Meastro, Visa of Mastercard Creditcard

De eenvoudige manier van online shoppen: gemakkelijk, snel en betrouwbaar.Multisafepay

Wanneer u ervoor kiest om met de creditcard te betalen vragen we u om de volgende gegevens in te voeren:

  •     Creditcard nummer
  •     Vervaldatum
  •     cvv2-code (verificatiecode)
  •     Kaarthouder naam

Zodra u deze informatie heeft ingevoerd klikt u op de knop "Versturen" en wordt uw bestelling doorgegeven aan ons systeem. U zult zowel een bevestiging zien van uw bestelling op onze website als een email ontvangen waarin uw bestelling bevestigd wordt.

Contact

Telefoon

U kunt ons bellen op +31 (0)35 691 02 53, onze medewerkers zijn beschikbaar van 09:00 - 17:00 uur.

Vestiging- & Postadres

Vestigingsadres:
Slowjuice.nl
Kobaltstraat 2a
1411 AM Naarden

Postadres:
Slowjuice.nl
Postbus 5802
1410 GA Naarden

Bedrijfsgegevens

KvK-nummer: 32055825

BTW-identificatienummer: NL8024.64.427.B01

Bedrijven & Overheid

Wij leveren ook aan bedrijven en overheid, vanaf meerdere artikelen kunnen wij u een aantrekkelijke korting bieden. Om in aanmerking te komen voor kortingen dient u vooraf contact met ons op te nemen. U kunt ons op werkdagen van 09:00 - 17:00 uur telefonisch bereiken op 035 691 02 53.

Dealer worden?

Wilt u verkoper worden van Slowjuice producten, neem dan contact met ons op door te bellen of te E-mailen.

Veiligheid & Privacy

Privacy- en cookieverklaring Slowjuice.nl

31 juli 2018

Via onze webwinkel worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Slowjuice.nl acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat wij:

 onze doeleinden duidelijk specificeren voordat wij persoonsgegevens verwerken, via deze privacyverklaring;
 onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
u eerst expliciet toestemming vragen om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming is vereist;
passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Slowjuice.nl is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel bij de webwinkel www.slowjuice.nl. Wij raden u aan deze zorgvuldig te lezen.

Als u vragen heeft, of wilt weten wat we precies van u bijhouden, neem dan contact op met Slowjuice.nl.

Afhandeling bestelling & uw account

Afhandelen bestelling
Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij uw persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen uw persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij u te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over uw betaling van uw bank of creditcardmaatschappij.

Hiervoor gebruiken wij uw e-mailadres, telefoonnummer, factuuradres, naw-gegevens en betalingsgegevens. Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze informatie tot uw bestelling is afgerond. Bepaalde klantgegevens bewaren wij langer in verband met de wettelijke fiscale bewaarplicht.

Uw account
Bij bepaalde onderdelen van onze webwinkel moet u zich eerst registreren. U moet dan informatie over uzelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop u kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord.

Hiervoor gebruiken wij uw e-mailadres en naw-gegevens. Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze informatie tot u het account opheft.

Wij bewaren deze informatie zodat u ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat wij u kunnen contacteren in het kader van uitvoering van de overeenkomst. U kunt via uw account informatie aanpassen wanneer u dat wilt.

Garantie, Retourneren & Klachten

Garantie

Bij Slowjuice.nl staan we achter onze producten, onze service en de klant. Mocht u om welke reden dan ook niet tevreden zijn met uw bestelling, aarzelt u dan niet en neem direct contact op met Slowjuice.nl. Wij zullen u dan voorzien van een vergelijkbaar product of terugbetaling van uw aankoopbedrag.

Mocht uw product defect raken, dan kunt u natuurlijk ook op ons rekenen. Op al onze producten is de garantietermijn van de leverancier van toepassing, de duur van deze garantie staat bij elk product vermeldt. De door ons aangeboden fabrieksgarantie doet niets af aan de wettelijke garantie waar u als consument recht op heeft. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen/of is wat u als consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Voordat u een artikel retour zendt moet u Slowjuice.nl op de hoogte brengen.

Defect bij ontvangst

Indien uw product direct bij ontvangst niet goed functioneert, neem dan zo snel mogelijk contact op met Slowjuice.nl. Wij zullen u een passende oplossing bieden.